Waarom een computer laptop?

Je ziet het vaak, mensen die speciaal een kamer in huis inrichten speciaal voor de computer. Een computer laptop is uit verleden gezien niet de eerste keuze voor een computer in huis. Veelal omdat deze systemen toch stukken duurder zijn dan de normale standaard pc die we in de meeste huishoudens terug vinden. Dus wordt in de meeste gevallen een aparte kamer ingericht voor de computer. Echter is de laatste paar jaar de prijs van een laptop zo gedaald dat ze nagenoeg hetzelfde kosten als een computer. De reden waarom we steeds vaker in computer laptop in huis tegen komen. Ze zijn ideaal compact en makkelijk op te bergen. Qua prestaties doen ze niet veel meer onder van hun grote broers en zeker voor kleine huishoudens zijn ze de oplossing.

 

Belangrijke onderdelen van een computer laptop.

In de basis is een computer laptop opgebouwd uit dezelfde onderdelen als een gewone computer, maar er zijn wel duidelijke verschillen. Zo zijn alle onderdelen in een laptop vanuit de basis opgebouwd met mobiliteit in het achterhoofd. Elk onderdeel is kleiner en energiezuiniger gebouwd dan zín grotere broer die in de computer beland. Eigenlijk is het moeilijk te zeggen welke onderdelen belangrijk zijn, omdat dit ook afhankelijk is van uw behoefte. Voor elke behoefte is namelijk een andere computer laptop te verkrijgen. Daarom hebben wij in het volgende hoofdstuk de onderdelen op een rijtje gezet.

De basis punten waar u op moet letten bij aanschaf van een computer laptop.

Ten eerste bedenk voor uzelf goed voor welk doel u uw computer laptop wilt gaan gebruiken. Dit is van belang bij het maken van uw uiteindelijke keuze. Ter vergelijking: u heeft namelijk niks aan een auto die 300km/u kan rijden terwijl u niet harder dan 100km/u mag.

1. De processor is er in verschillende smaken te krijgen. Ten eerste vraagt u van uw computer laptop hoge prestaties of kunt u met lagere prestaties uit de voeten en gaat u meer voor mobiliteit. Hoe krachtiger de processor hoe meer energie het ook zal verbruiken, wat uw accu duur weer niet ten goede komt. Daarom hebben we de mobile processors van Intel.
2. De hardeschijf van een computer laptop. Vaak zijn ze uitgerust met een 5400 of 7200 toeren schijf. Dit is het aantal toeren per minuut dat de schijf draait. Zoals gezond verstand kan invullen, de 7200 toeren schijf levert betere prestaties, maar meer energie gebruikt. Of wilt u toch liever een solid state disk. Een hardeschijf zonder meganische onderdelen en daardoor nog zuiniger met energie en lichter. Ideaal voor een computer laptop?

3. Het beeldscherm. We zien ze steeds groter worden en tevens ook kleiner en energie zuiniger. Wat heeft u liever? Een groot scherm maakt een computer laptop lastiger om mee op reis te nemen. Bij een heel klein scherm heeft u haast een leesbril nodig om de tekst nog goed te kunnen lezen.

4. De grafische kaart. Heeft u hoge prestaties nodig van uw grafische kaart kiest u een nvidia of heeft u niet zoveel grafische rekenkracht nodig en kiest u voor een langere accu duur.

5. De accu. Wordt het een 4 cell, 6 cell of 9 cell accu. Belangrijk als u langer op de accu wenst te werken. Maakt de computer laptop wel duurder en wat zwaarder. Noodzakelijk om hier dus een compromis in te zoeken.

Intel centrino mobile techonologie.

Een technologie die ontwikkeld is door Intel een platvorm om de computer laptop mee uit te rusten. Het platvorm is meer een aantal onderdelen bij elkaar. We praten hier over een combinatie van de mobiele processor, moederbord chipset en de draadloos netwerkkaart. Deze drie opgebouwd volgens de richtlijnen van Intel geven uw computer laptop een langere accu duur, hogere rekenkracht van de processor en een groter bereik van uw draadloos netwerk.

Conclusie.

Hopelijk heeft deze uitleg u enigszins opweg kunnen helpen bij de keuzen van uw computer laptop. Waar u wellicht achter bent gekomen is de keuze zo makkelijk nog niet en zeker een om goed over na te denken, zodat u nog lang plezier heeft van uw notebook. Mocht u nog gedetailleerder advies willen hebben, voordat u een computer laptop gaat aanschaffen, aarzelt u dan niet om ons om hulp te vragen via onze advies pagina.

 •  

  Enkele computer laptop merken.

  Acer
  Asus
  Hewlet Packard
  Lenovo
  MSI
  Sony
  Toshiba